neděle 27. listopadu 2011

Nezapomněla jsem na vás..

.. jen prostě nemám moc času, protože jsem začala omezovat počítač a tak nějak se rozhodla dělat zábavnější věci... například:

* včerejší sraz s Veru a Káťou což obnášelo litr přeslazenýho svařáku co prý chutnal po vánočních perníčcích, takovou tu zelenou ošklivou věc po které vám odumírají mozkové buňky (vůbec netušim o čem mluvim), hromadu lidí na Staromáku (lidi dyť je to klasika!!!) a super pokec v Unijazzu (což je mimochodem super podnik o kterym podle mě nemůže vědět moc lidí)

* doučování letos maturující sestřenice, která je slušně mimo

* čtení hromady knížek, protože nechce o něco přicházet.. Je takových děl co bych si chtěla přečíst a kdyby to bylo ještě před přímačkama na docelou zajímavou školou bylo by to moc fajn

* uklízení.. jenom dneska sem vyluxovala 6!! pavouků a v týdnu sem si dokonce umyla okna

* nepovedenému počení makronek.. ale byla to největší sranda s mým BFF

* a vánočním ozdobám do školky
Představte si pod tím okno a zářivější barvy.. krát dvě plus hromada stromečků a zvonečků do oken

7 komentářů:

  1. chudáci pavouci :( a makronky jsem v zivote nejedla :) a ozdoba je hezka

    OdpovědětVymazat
  2. pavouci si za to můžou sami.. nemají lézt ke mě do pokoje! já makronky taky nejedla ale vim, jak nemají vypadat.. :D se nám nepovedlo ani těsto, bylo strašně tekutý takže se to ani nedalo upéct :D dík, už sem od lepidla až za ušima

    OdpovědětVymazat
  3. hele můžu ti sehnat recept na těsto od mý sestry, dělala je a povedly se (vzhledově ne, ale na to se nehraje). to jsou jediný co jsem kdy jedla, u paula bych za jednu 60 kaček fakt nedala :-D

    OdpovědětVymazat
  4. když já bych byla ráda aby se povedli i vzhledově :D potřebovala bych nějakýho šéfkuchaře.. každopádně to těsto bylo tak sladký že sme se oba lepili ještě další dva dny takže si nejsem jistá jestli bych to pak jedla :D no jako taky bych to nekupovala, zvlášt když by měli mít velikost jako dětský piškot :D

    OdpovědětVymazat
  5. Bohužel mam recept jenom v angličtině, a můžu ti poslat i video

    Macarons

    3 egg whites
    castor sugar (75g)
    ground almonds (125g)
    icing sugar (175g)
    flavourings (raspberry, lemon, vanilla)
    food colourings (pink, yellow, blue)
    fillings (raspberry jam, lemon curd, nutella)

    separate the egg whites from the yolks and in a clean, dry bowl whisk the whites until thick and glossy.
    add the castor sugar and whisk again until stiff.
    sieve the almonds and icing sugar into the bowl and carefully fold in, retaining as much air as possible.
    divide the mixture between three bowls and add the colouring and flavourings to each:-
    - raspberry flavour & pink food colouring
    - lemon flavour & yellow food coluring
    - vanilla flavour & blue food colouring.
    put each one into a separate piping bag.
    line a baking tray with baking paper or a silicon mat and pipe small circles (3cm across) onto the tray, leaving a small gap between each macaron.
    put the tray to one side to rest for 15 minutes to allow a slight skin to form.
    preheat the oven to 160°C.
    pick the tray up and drop it onto a flat surface from a small height… this forms the ‘feet’ that is associated with macarons.
    bake for 15 minutes, then remove and allow to chill at room temperature until completely cold.
    sandwich the macarons with a filling of choice… raspberry jam (pink), lemon curd (yellow) & nutella (bue).

    OdpovědětVymazat
  6. jo no eli takhle nějak sme to přesně dělali.. a moc to teda jako nevyšlo no :D

    OdpovědětVymazat
  7. tak nic no:D hele a nebylo to třeba bílkama že byly moc tekutý? já jsem někde četla že, když se dělaj pusinky nebo macarons tak ten sníh musí bejt naprosto tuhej, víc než obvykle...

    OdpovědětVymazat